Krisztus Király vasárnapja

2019. november 24.

 

1) Ma Krisztus Király vasárnapja van. Ezzel a vasárnappal lezárul az egyházi év, s jövő vasárnap már advent 1. vasárnapja lesz, jövő hétvégén az otthonról elhozott adventi koszorúkat megszenteljük a szentmise kezdetén. Egyházi kötelezettségeinknek az egyházi adó befizetésével december 5-ig tehetünk eleget, ezt követően nem tudunk egyházi adó befizetést elfogadni.

2) A múlt vasárnapi perselypénzt, amelyet a Karitász javára adtatok már továbbítottam a Püspöki Hivatalnak, az Ő nevükben is köszönöm!

3) Jövő vasárnap már elsővasárnap van, így perselyadományunkat a templom javára adjuk mind a négy községben, a R. Társulat délután fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban.

4) Kezdődik az advent, s az hat éve bevezetett kedves szép szokást szeretnénk folytatni, a Szent Család képe végig vonulna a falun december 1-től 24-ig, Szállást keres a Szent Család mottóval, egy-egy napra befogadhatjuk a Szent Család képét, s esténként összegyűlhet a család, s köszöntheti a Szent Családot, s másnap a listán szereplő családnak kellene tovább adni a képet. Akik szeretnék befogadni a Szt. Családot, kérem, iratkozzanak fel a sekrestyében pontos név, cím és telefonszám bediktálásával, most a szentmise után.

5) Kérem a kedves testvéreket, hogy idős, beteg hozzátartozóikat, akik szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat, jelentsék a sekrestyében. December 5-én, elsőcsütörtökön délelőtt és délután fogom meglátogatni őket otthonukban. Kérem, hogy azok felé is jelezzétek, akik templomba nem járnak, de tudjátok, hogy a családban idősek betegek vannak és szeretnének élni ezzel a lehetőséggel, a mai szentmise után csütörtök jelentésetek a betegek nevét a sekrestyében.

6) November 30-án, szombaton Bucsuban a templom körüli téren 14.30 és 17.30 között jótékonysági kis karácsonyi vásár lesz, ahol vásárolhatnak a helyi lakosok által készített karácsonyi termékek közül, amely árusításhoz felajánlásokat elfogadnak, amelyeket a vásár megkezdése előtt a helyszínen lehet leadni.

7) December 1-én vasárnap 17 órakor a séi templomban az Örökségünk Alapítvány adventi-karácsonyváró koncertje lesz.

8) Plébániánkról készült könyv második kötete átvehető a sekrestyében a mai vasárnaptól a jövő vasárnapig, ára 4.950 ft, kérem, ha tehetjük legkésőbb a jövő hétvégén vegyük is át a könyvet!

9) Néhány miseszándék maradt a 2020-as esztendőre, a csütörtöki és a szombati fogadóórán még előjegyeztethető.

10) Már előre hirdetem, hogy a december 7-i és 8-i szentmiséken Pitti Katalin művésznő lesz a vendégünk, tiszteljük meg Őt, hogy a szentmise keretében meghallgatjuk előadását!

 

Copyright © 2011. H&Z