Szentháromság vasárnapja

2020. június 7.

1) Ma elsővasárnap van a Rózsafüzér Társulat délután fél 3-kor tartja imaóráját, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét, perselyadományunkat mind a négy községben a templomok javára adjuk.

2) Jövő vasárnap Úrnapja lesz. Dozmat községben az úrnapi szentmise és körmenet csütörtökön este 7-kor kezdődik, ezért Toronyban szentmise ezen a napon nem lesz. Szombaton az előesti szentmise után Bucsu községben lesz az úrnapi körmenet. Vasárnap a toronyi úrnapi körmenet miatt plébániánk területén a miserend módosul Dozmaton a szentmise ½ 8-kor, Sé községben ½ 9- kor lesz, Toronyban pedig ½ 10-kor az ünnepi szentmise, ezt követően az úrnapi körmenet amely az Újvári utcán a szokott útvonalon halad, kérem, hogy amerre a körmenet elhalad az ablakokat gyertyával és virággal díszítsük ki. A gyermekeket kérjük virág hintésre!

3) Az úrnapi körmenetek miatt június hónapban a fatimai engesztelés elmarad.

4) Az idei évben házasságra készülők jegyesoktatása június 21-én, vasárnap délután 5-kor lesz a toronyi templomban.

5) Jövő vasárnaptól a Magyar Katolikus Püspöki Kar visszavonja az általános feloldozás lehetőségét, és a mise látogatási kötelezettség alóli felmentést is. A templomokban a szenteltvíztartók továbbra üresen maradnak a templom bejáratánál. A békeköszöntésnél a kézfogást továbbra is mellőzzük. A szentáldozásnál az áldozó maga dönti el, hogy kézbe vagy nyelvre szeretne áldozni, a gyermekek homlokára áldozásnál nem rajzolunk kis keresztet, helyette áldást adunk.

 

Copyright © 2011. H&Z