Urunk megkeresztelkedése
2020. január 12.


Ünnepek, emléknapok:

péntek (január 17.): Szent Antal apát
szombat (január 18.): Árpád-házi Szent Margit szűz

1) A múlt vasárnapi perselypénz, amit a templom javára adtatok Bucsu községben 42.375 ft, Dozmaton 14.985 ft, Sében 25.030 ft és Toronyban 41.855 ft volt, amelyet ezúton is köszönök.

2) Holnap, hétfőn 13-án a fatimai engesztelésünk a toronyi templomban lesz. Ajándékként Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas művésznő is eljön az engesztelésre, s a szentmisén ismét Ő fog énekelni. Kérem, hogy akik tudnak jöjjenek el erre az estre, s tiszteljük meg a Művésznőt a jelenlétünkkel, s ismerőseinket is bátran hívjuk, mert valóban megtiszteltetés, hogy kis falvainkat is meglátogatta és ismét meglátogatja a művésznő! A szentségimádás fél 6-kor kezdődik, a szentmise 6-kor. A szentmise után a körmenet elfogadható időjárás esetén az Újvári utcán halad végig.

3) A szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola a 2020/2021-es tanévre is meghirdeti a leendő 1. évfolyamosok beiratkozását. A beiratkozások előtt az iskola szeretettel hívja és várja a gyermekeket és szüleiket az iskola épületébe a január 15-én, szerdán 17 órakor induló, iskolára felkészítő foglalkozásra.

 

Vízkereszt
2020. január 5.

Ünnepek, emléknapok:
hétfő (január 6.) Vízkereszt ünnepe
vasárnap (január 12.): Urunk megkeresztelkedése

1) A Rózsafüzér Társulat a mai vasárnap ½ 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban, s a mai vasárnapon tartjuk meg az elsővasárnapi gyűjtést is a
templomok javára.

2) Böjte Csaba atya otthonainak javára Bucsuban 33.600 ft, Dozmaton 15.680 ft, Sében 18.800 ft és Toronyban 52.140 ft jött össze, amely 121.000 ft összeget már átadtunk.

3) Vízkereszt ünnepén, hétfőn este 6-kor lesz a szentmise a négy község híveinek a plébániatemplomban, Toronyban. Vízkereszt ünnepe parancsolt ünnep, ami azt jelenti, hogy a szentmisén való részvétel vétel minden katolikus ember számára kötelező.

4) Pénteken este 7 órakor a Székesegyházban a Szent Efrém férfikar ad karácsonyi koncertet. Az előadásra jegyek 2.500 ft-os áron a Püspöki Palotában kialakított Látogatóközpontban vásárolhatók keddtől szombatig 9 és 17 óra között.

5) Már előre hirdetem, hogy 13-án a fatimai engesztelésünk a toronyi templomban lesz. Születésnapi ajándékként Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas művésznő is eljön az engesztelésre, s a szentmisén ismét Ő fog énekelni. Kérem, hogy akik tudnak jöjjenek el erre az estre, s tiszteljük meg a Művésznőt a jelenlétünkkel, s
ismerőseinket is bátran hívjuk, mert valóban megtiszteltetés, hogy kis falvainkat is meglátogatta és ismét meglátogatja a művésznő!

6) Jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz, ezzel a vasárnappal zárul a karácsonyi ünnepkör, a szentmisén elvégezzük a víz szentelés szertartását.

7) Pénteken ünnepeli Brenner József atya a 85. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.

 

Szent Család vasárnapja
2019. december 29.


Ünnepek, emléknapok:

Kedd : (december 31.) Szent Szilveszter pápa
Szerda: (január 1.) Szűz Mária Isten anyja

1) Ma Szent Család vasárnapján külön áldásban részesítjük a szentmise végén a családokat, a külön perselyben pedig Böjte Csaba atya árváinak helyezhetjük el adományainkat az előző évek gyakorlatát követve!
2) Kedden (december 31.), Szilveszter napján, Bucsuban délután 3-kor, Toronyban pedig délután 5 órakor lesz a szilveszter esti hálaadás, amelyre plébániánk híveit is szeretettel várjuk. Kérek mindenkit, hogy jöjjünk el hálát adni az idei esztendőért, mert van miért hálát adnunk akár egyéni életünkben, akár egyházközségi életünkben. Éjfélkor mind a 4 községben harangozással köszöntjük az újesztendőt s búcsúztatjuk az óévet!
3) Január 1-je (kedd) Szűz Mária Isten anyaságának ünnepe parancsolt ünnep, tehát a szentmisén való részvétel kötelező. A délelőtti szentmise Dozmaton 8-kor, Bucsuban és Toronyban ½ 10-kor, Sében pedig 11-kor kezdődik.
4) A héten elsőpéntek délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban. Jövő vasárnap január hónap elsővasárnapja lesz, így mind a négy községben a templom javára adjuk adományainkat, s a R. T. fél 3-kor tartja imádságát a toronyi templomban.
5) Jövő szombaton január 4-én, 11-kor mind a négy községből várom a ministránsokat a toronyi Művelődési Házban egy pizzázásra.
6) Köszönöm, hogy a Szent Család képét befogadtátok, így a plébánia területén a 4 községben 92 családnál fordult meg a kép.
7) December 7-én Bucsuban megtartott Jótékonysági Kis Karácsonyi Vásár sikeresen zárult. Hálásan köszönjük Mindenkinek a felajánlásokat, az adományokat. 150.000,- Forint gyűlt össze, amely összeg 3 egyenlő arányban lett elosztva 50.000 ft kapott a templom, 50.000 ft helyi rászoruló családoknak lett szétosztva 50.000 ft pedig az Alpokalja Daganatos betegekért létrehozott Alapítvány számlájára lett befizetve.
8) Mind a 4 község tagjainak szeretném megköszönni, hogy a karácsonyi oltárok díszítéséhez mind anyagiakkal, mind kétkezi munkájukkal segítségünkre voltak.
Isten fizesse vissza mindenki áldozatkészségét és jó szándékát százszorosan. Bucsuban 37.000 ft, Dozmaton 27.000 ft, Sében 44.500 ft, Toronyban 79.500 ft-ot jött össze a karácsonyi oltárok díszítéséhez, amelyet hálásan köszönök.
9) Jövő héten még nem lesz fogadóóra, a legközelebbit január 9-én, csütörtökön tartjuk.

 

Advent 4. vasárnapja
2019. december 22.


Ünnepek, emléknapok:

csütörtök (december 26.): Szent István első vértanú
péntek (december 27.): Szent János apostol
szombat (december 28.): Aprószentek

1) Kedden (december 24.) szenteste napján délután 4 órakor a toronyi és a séi templomban hittanosaink betlehemi pásztorjátékot, Jézuska várást tartanak.
Toronyban az éjfélkor kezdődő szentmisében emlékezünk meg Urunk születéséről. Sében pedig elővételezett éjféli szentmise lesz 22-kor. Plébániánk területén szenteste csak Sében és Toronyban lesz szentmise.
2) Karácsony (december 25.) és karácsony másnapján (december 26.) Bucsuban és Dozmaton 8 órakor, Toronyban és Sében ½ 10 –kor lesznek a szentmisék.
Karácsony napján a Szentatya Urbi et Orbi áldásban részesíti a világ minden jóakaratú emberét, amely áldást a MTV és a Duna TV élő egyenes adásban közvetít déli 12-kor.
3) A karácsonyi oltárok díszítéséhez adományokat még köszönettel elfogadunk, s az oltárok elkészítésért szeretnék köszönetet mondani!
4) Szent János ünnepén, pénteken a toronyi este 6 órai szentmise keretében bor megáldás lesz, amelyre hozhatunk otthonról bort.
5) Ebben az évben több plébániai fogadóóra nem lesz, a legközelebbi fogadóóra január 9-én, csütörtökön lesz, természetesen a betegeket bármikor lehet jelenteni, vagy temetés esetén is elérhető vagyok.
6) Jövő vasárnap Szent család vasárnapja lesz, amelyen külön áldásban részesítjük a családokat, valamint egy külön perselyt helyezünk el a templomban Böjte Csaba atya árváinak, akik közül négyen idén is Toronyban töltik a karácsonyt. Ez az adomány legyen egyben köszönet is saját Szüleink felé, hogy épp családban és szeretetben nőhettünk fel.

 


MISESZÁNDÉK  - 2020

***

Advent 3. vasárnapja
2019. december 15.

1) A karácsony előtti nagygyóntatás 21-én, szombaton lesz. A gyóntatás Sében 2-3-ig, Toronyban 3-4-ig, Dozmaton 4-5-ig, Bucsuba 5-6-ig. A karácsonyi ünnepek alatt gyónási lehetőség a betegeket kivéve a szentmisék szoros egymásutánja miatt nem lesz. A gyóntatásban Brenner József ny. helynők lesz a segítségemre.
2) A kis Jézus jászla már itt van közöttünk a templomban, a gyermekek leveleit, amelyet a Jézuskának írtak el lehet benne helyezni.
3) A karácsonyi oltár díszítéséhez az előző évekhez hasonlóan adományokat köszönettel elfogadunk.
4) A toronyi hittanosok betlehemes játékkal készülnek felkeresni otthonaikban a híveket. Kérjük, jelezzék a sekrestyében, kik azok, akik szívesen látják a leendő bérmálkozók kis színdarabját. Csak oda tudnak menni a fiatalok, akik nevüket és címüket leadják a mai szentmise után a sekrestyében. Legyünk nyitottak erre a szép kezdeményezésre!
5) Az adventi szentmiséken várjuk közösen a Kisded Jézust!
6) Ferenc pápa kedden ünnepeli a 83. születésnapját, imádságainkban emlékezzünk meg róla.
7) Ebben az évben az utolsó fogadóóra szombaton 21-én, szombaton lesz, ezt követően fogadóóra legközelebb csak január 9-én, csütörtökön lesz.
8) A plébániánkról szóló könyv első kötete elfogyott, a második kötetből A Szűzanya oltalma alatt című könyvből többet rendeltem, így akik karácsonyi ajándékként szeretnék ajándékozni, de korábban nem rendelték meg, kérem jelezzék vásárlái szándékukat a sekrestyében.
9) Ministránsok-ajándék.

 
További cikkeink...

Copyright © 2011. H&Z